Google Play Store introduceert ‘vroegtijdige toegang’: installeer nog niet uitgebrachte apps

Applicaties downloaden die eigenlijk nog niet uitgebracht zijn. Vanaf vandaag is het mogelijk om via de Google Play Store apps te downloaden die nog niet definitief beschikbaar zijn voor het brede publiek. Tijdens Google I/O werd deze functie al aangekondigd.

Vroegtijdige toegang

Google heeft de Play Store van meer functies voorzien dan gedacht. Vanmorgen schreven we al over het nieuwe bèta-tab en nu is het de beurt aan ‘Early Access’. De optie ‘vroegtijdige toegang’ wordt vanaf nu via een server-side update toegevoegd aan de Android-app van de Play Store. Tijdens Google I/O werd Early Access aangekondigd en de functie is nu ook in Nederland en België te gebruiken.

Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om vroegtijdige toegang te verlenen aan gebruikers voor de door hun gemaakte apps. Applicaties en games die in dit overzicht staan, kunnen nog instabiel zijn omdat het nog geen definitieve versie betreft. De verschillende toepassingen zijn onderverdeeld in de categorieën ‘nog niet uitgebracht’ en ‘in ontwikkeling’. Ook in de zoekresultaten worden de apps met vroegtijdige toegang getoond.

Wel lijkt het erop dat Google nog wat moet sleutelen aan de vormgeving van de Nederlandstalige ‘vroegtijdige toegang’. Woorden worden nu namelijk afgebroken in het overzicht. Er is geen nieuwe update nodig, maar de functie wordt gefaseerd aan de kant van de server geactiveerd.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel