OpenStreetMap lanceert OpenStreetView app: concurrent voor Google?

OpenStreetMap (OSM) heeft een applicatie uitgebracht waarbij gebruikers hun eigen Street View beelden kunnen maken en uploaden. OpenStreetView heet de applicatie en net als de kaartendienst op de bijdrage door vrijwilligers. Daarnaast heeft de applicatie een slimme, handige functie waarmee verkeersborden automatisch gedetecteerd kunnen worden.

OpenStreetView

Gebruikers die samen kaarten up-to-date houden kennen we bijvoorbeeld al van Google Maps. Toch heeft Google de touwtjes in handen. Anders is dit bij OpenStreetMap waarbij de kaarten middels crowdsourcing door gebruikers worden bijgehouden. Iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren. Met de nieuwe applicatie OpenStreetView wil OSM een alternatief aanbieden voor Google Street View. Deze erg populaire dienst zit ingebakken in Google Maps en is erg populair.

OpenStreetView

Bijdragen

Met OpenStreetView kan iedereen helpen met het toevoegen van beeldmateriaal van de binnenlandse en buitenlandse wegen. Dit kan via zowel de applicatie (voor Android of iOS) als via een speciale accessoire waarmee je de app kunt verbinden. De opnames zijn voor iedereen te raadplegen, maar voor het uploaden van beelden dien je in te loggen met een OSM-account. Alle beelden worden als foto’s achter elkaar gezet.

Herkenning verkeersborden

Een andere handige functie is de herkenning van verkeersborden. Tijdens het rijden herkent de app de verkeersborden met bijvoorbeeld de maximum snelheid. Deze wordt ook getoond tijdens het rijden. Op dit moment zijn in Nederland op slechts twee wegen nog maar OpenStreetView beelden. Via onderstaande button kan je de app downloaden uit de Play Store waarna je kunt helpen het aantal beelden uit te breiden.

KartaView
KartaView
Ontwikkelaar: Grab Holdings
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel