Oppo kondigt heldere ColorOS 6.0 launcher aan

Smartphonefabrikant Oppo heeft tijdens een speciaal evenement de volgende versie van ColorOS laten zien. Dit jaar viert het bedrijf het vijfjarig bestaan van de launcher in Shenzhen.

ColorOS 6.0

Het nieuwe OS is gebaseerd op een licht kleurenschema waarmee het bedrijf zegt een luchtige en lichte atmosfeer te creëren. Opvallend zijn de lichte kleurverlopen die in de interface zijn verwerkt. De nieuwe versie van het OS brengt voor Chinese gebruikers ook een nieuw lettertype genaamd Oppo Sans. Veel interessanter is dat het ColorOS ook snelheidsverbeteringen met zich mee brengt.

ColorOS 6

Een nieuwe functie controleert of applicaties actief zijn of niet, waarna deze gepauzeerd worden. Hierdoor moet het batterijverbruik van apps drastisch afnemen. Na ongeveer vijftien dagen moet het AI-systeem weten welke apps er gepauzeerd mogen worden en welke niet. De winst zou ongeveer 7 procent bedragen.

ColorOS 6 message

Oppo zegt het ColorOS speciaal te hebben ontworpen voor smartphones die geen bezel hebben. Al is er nog geen lijst verschenen met welke smartphones precies ondersteund worden. ColorOS 6.0 verschijnt volgend jaar en het is nog niet helemaal duidelijk of het systeem op Android 9.0 Pie is gebouwd.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel