Oppo R17 Pro met triple-camera en twee accu’s gepresenteerd

Oppo heeft de smaak te pakken met aankondigingen. Nu is ook de Oppo R17 Pro officieel door de Chinese fabrikant aangekondigd. Hierbij heeft het merk toch weer met een schuin oog gekeken naar Huawei.

Oppo R17 Pro aangekondigd

Oppo heeft de Oppo R17 Pro aangekondigd, een uitgebreidere versie van de eerder gepresenteerde Oppo R17. De smartphone wordt geleverd met een 6,4 inch AMOLED-beeldscherm met een notch in de vorm van een druppel. Hierin bevindt zich de 25 megapixel front-camera. Er is een USB-C aansluiting, 3700 mAh accu en 8GB RAM. De opslagruimte van 128GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Over die accu is trouwens iets bijzonders te melden. Eigenlijk is de R17 Pro voorzien van twee accu’s; 2x 1850 mAh. Dit zorgt er volgens Oppo voor dat de accu sneller opgeladen kan worden. De accu’s kunnen volgens de fabrikant in 10 minuten tijd veertig procent opgeladen zijn.

Oppo R17 Pro

Aan de achterzijde van de smartphone is een triple-camera geplaatst. Hierbij bevindt zich een 20MP sensor en een 12MP sensor. De derde lens is een 3D TOF sensor voor het vastleggen van diepte en het maken van 3D-foto’s.

De Oppo R17 Pro is uitgerust met een Snapdragon 710 processor van Qualcomm. Dit is een octa-core soc met een rekenkracht van zesmaal 1.7 GHz en tweemaal 2.2 GHz. Over Android 8.1 Oreo ligt de ColorOS interface-skin. De vingerafdrukscanner is in het scherm geïntegreerd.

Oppo R17 pro notch

Het toestel is voorzien van een kleurrijke behuizing die we eerder zagen bij de Huawei P20 Pro. Deze tint loopt van lichtblauw naar paars. Het toestel wordt midden oktober in China uitgebracht voor een prijs van omgerekend zo’n 550 euro. Over een Europese release is vooralsnog niets bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel