Oppo laat je het RAM-geheugen zelf virtueel uitbreiden; als eerst voor Oppo A91

Oppo heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Android. Met de RAM-uitbreidingsfunctie kun je het werkgeheugen virtueel uitbreiden. Maar hoe werkt dat precies? In ieder geval is het vanaf nu voor verschillende toestellen beschikbaar.

RAM-uitbreidingsfunctie

Oppo presenteert een nieuwe RAM-uitbreidingsfunctie waarmee je het werkgeheugen van je telefoon verder kunt uitbreiden. Volgens de fabrikant zorgt dit voor het geoptimaliseerde prestaties, waardoor het schakelen tussen apps soepeler verloopt. Je hoeft voor deze functie niet je telefoon open te schroeven. Het gaat namelijk virtueel, wat betekent dat je met de functie een deel van je interne ROM-geheugen in kunt zetten als werkgeheugen. Het effect zal hierdoor wel minder zijn dan wanneer je smartphone zelf met meer RAM-geheugen geleverd is.

Na de update die vanaf nu wordt uitgerold voor verschillende toestellen, kunnen gebruikers terecht bij de instellingen > info over telefoon. Door op RAM te klikken kun je ervoor kiezen een deel van het interne geheugen om te zetten in RAM-geheugen. Wanneer je dit hebt ingesteld, wordt de telefoon opnieuw opgestart.

Oppo RAM uitbreidingsfunctie

Update

De update die de nieuwe RAM-uitbreidingsfunctie brengt, wordt vanaf nu uitgerold naar verschillende toestellen. Volgens Oppo is hij vanaf nu direct beschikbaar voor de Oppo Find X3 Lite, Oppo A74 (4G en 5G) en de Oppo A54 (5G). Roelf laat aan DroidApp weten dat zijn Oppo A91 de update al heeft mogen ontvangen, samen met beveiligingsupdate juni 2021.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel