Opvolger voor goedkope Huawei Y6 gespot: Huawei Y6 II en Y6 II Compact

Huawei doet goede zaken met de Huawei Y6. Het toestel is een budget-smartphone en één van de goedkoopste smartphones met Android en uitgebreide mogelijkheden. In de fabrieken is de Chinese fabrikant druk bezig met een opvolger en die is nu gespot. De twee toestellen die we binnenkort, ook in de Benelux, zullen gaan zien zijn de Huawei Y6 II en Huawei Y6 II Compact.

Huawei Y6 II

De Chinese fabrikant Huawei staat bekend om de uitgebreide toestellen tegen een vriendelijke prijs. Dit bewees de smartphone-maker al met de Huawei Y5 en de nog wat uitgebreidere Huawei Y6. Een opvolger voor die laatste is nu in de maak en is uitgelekt op het internet. Het toestel zou al binnen de Benelux gespot zijn. Het gaat om twee toestellen; de Huawei Y6 II en Huawei Y6 II Compact.

Huawei Y6 II

De Huawei Y6 II zal voorzien zijn van een 5,5 inch HD-display. De Kirin 620 octa-core processor weet een rekenkracht te leveren van 1.2 GHz, maar er gaat nog een tweede variant rond op het internet. De andere variant is voorzien van een Snapdragon 617 octa-core (1.5 GHz) en zal naar enkele regio’s komen. Onduidelijk is welke versie we in ons land zullen gaan zien. Beide varianten zullen voorzien zijn van 2GB RAM-geheugen. Het 16GB interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart en er is ondersteuning voor 4G, dual-sim, Bluetooth en natuurlijk (2.4 GHz) WiFi.

De camera op de Huawei Y6 II telt 13 megapixel en een 8 megapixel front-camera. Het toestel zal een dikte hebben van 8,45 millimeter en een accucapaciteit van 3000 mAh. Het op Marshmallow lopende toestel met EMUI 4.1 zal een prijskaartje krijgen van minder dan 200 euro, zo is de verwachting.

Huawei Y6 II

Huawei Y6 II Compact

Er komt nog een variant van de Y6 II op de markt onder de naam ‘Huawei Y6 II Compact’. De kans dat dit toestel ook naar ons land (en ook naar België) komt is erg groot. De compacte smartphone zou immers al opgedoken zijn in systemen van Belgische en Nederlandse retailers. De Huawei Y6 II Compact zou uitgerust zijn met een 5,0 inch HD-display, een MediaTek MT6735P quad-core processor met 1.3 GHz aan snelheid en 2GB RAM-geheugen. Ook de Y6 II Compact heeft 16GB interne opslagruimte, een slot voor een geheugenkaart, dual-sim en een 2200 mAh accu.

De Huawei Y6 II Compact is uitgerust met een 5 MP front-camera, een 13 MP camera aan de achterzijde en ondersteuning voor 4G. Huawei voorziet de smartphone van Android 5.1 Lollipop met het oudere EMUI 3.1. De prijs van de compacte Y6 zal liggen rond de 150 euro.

Maar wanneer?

Wanneer de twee smartphones precies uitgebracht worden is niet bekend. Het is goed mogelijk dat Huawei in de komende weken hier meer over ons gaat vertellen. Alle informatie en prijzen over de huidige Huawei Y6 kan je vinden op de toestel-pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel