P3 lanceert app ‘U Get’ voor het meten van de netwerkkwaliteit

Eerder dit jaar deed onderzoeksbureau P3 Communications onafhankelijk onderzoek naar de netwerkkwaliteit van Nederlandse providers. Nu lanceert het bureau de eigen app ‘U Get’ waarmee gebruikers zelf hun netwerkkwaliteit in de gaten kunnen houden. De verzamelde data wordt ook gedeeld met P3 voor hun netwerkonderzoek.

U Get app voor netwerkkwaliteit

De Android app van P3 Communications draagt de naam ‘U Get’ en is gratis te downloaden. Gebruikers kunnen hiermee zien met welk type netwerk de smartphone verbonden is geweest en hoe de signaalsterkte de afgelopen tijd is geweest. Op die manier kun je zelf testen hoe goed je huidige telecomprovider werkelijk is.

U Get app

Naast de signaalsterkte en type netwerk houdt de applicatie ook het aantal weggevallen telefoongesprekken,  datasnelheid en beschikbaarheid bij. De data wordt mogelijk gebruikt voor de benchmark rapporten van het bedrijf. Alle data die door de app is verzameld wordt geanonimiseerd doorgegeven aan P3 Communications, zodat ze deze informatie kunnen gebruiken bij hun volgende onderzoek.

U Get app

Zelf meten hoe goed jouw telecomprovider is, op jouw toestel? De U Get app werkt met iedere provider en is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

U get
U get
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel