Pixlr: uitgebreide fotobewerker krijgt grootste update sinds 2012

De fotobewerker van Autodesk, Pixlr, heeft de eerste grote update uitgebracht sinds de komst naar Android in 2012. Drie jaar later is Pixlr voorzien van een nieuwe frisse vormgeving met Material Design. Met de update heeft Pixlr ook een aantal functionaliteiten toegevoegd aan de fotobewerker-app voor Android.

Pixlr

Pixlr, een onder grote groep geliefde fotobewerker voor Android, is na drie jaar voorzien van een grote update. Er kwam in de afgelopen jaren wel updates uit met verbeteringen en optimalisaties, maar de vormgeving bleef hetzelfde; tot vandaag. De update geeft de applicatie een nieuwe lik verf met Material Design en zijn ook icoontjes vernieuwd.

Het bewerken van je foto’s kan prima met Pixlr. De app biedt veel mogelijkheden. Mocht je klaar zijn met bewerken, dan kan je eventueel ook nog tekst toevoegen aan de foto, waardoor je een uitleg over het plaatje kan geven. Het is in Pixlr ook mogelijk om een collage te maken met meerdere foto’s in één afbeelding.

Qua nieuwe mogelijkheden heeft Pixlr ook nog wat meer te bieden. Je kunt in de app nu nieuwe ‘brushes’ gebruiken om bijvoorbeeld bepaalde elementen op te fleuren, donkerder te maken of een korrelig-effect te geven. In de applicatie krijg je ook een soort van feed te zien, die laat zien wat anderen hebben gemaakt met Pixlr. Op deze manier kan je wellicht inspiratie opdoen. De update van Pixlr is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Pixlr – Photo Editor
Pixlr – Photo Editor
Ontwikkelaar: Inmagine Lab | Pixlr
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel