Play Games: spellen proberen voordat je ze download en meer opties voor ontwikkelaars

Om Android games aantrekkelijk te houden voor gamers heeft Google een aantal nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars voorgesteld. Zo kunnen prijzen van in-game items veranderen zonder dat er een update aan te pas komt. Ook kunnen gebruikers op termijn games proberen in de Google Play Store zonder dat eerst heel de game gedownload moet worden.

Nieuwe mogelijkheden voor games

Ontwikkelaars krijgen binnenkort de mogelijkheid om parameters van items in een game te wijzigen zonder dat daar een update aan te pas komt. Virtuele goederen en betaalmethoden zijn op die manier te wijzigen. Met de video recording API kunnen gebruikers binnenkort de game filmen en vervolgens delen op bijvoorbeeld YouTube. Ook bevat deze API de mogelijkheid om een game live te streamen op YouTube.

Game opnemen

Gamer Friends

Binnenkort kunnen we ook “Gamer friends” verwachten waarmee je via de Google Play Games applicatie contact kunt houden met vrienden en andere gamers. Eerder werd Google Play Games al uitgebreid met Gamer profielen waarmee niet langer je echte naam zichtbaar is op het platform.

Op het gebied van het proberen van een game zijn er ook nieuwigheden. Zo kun je binnenkort een advertentie tegenkomen in de zoekresultaten van Google waarmee een game te spelen is. Gebruikers kunnen de game dan tien minuten proberen voordat ze deze installeren. Wie graag indie-games speelt kan zijn hart ophalen in een nieuwe categorie in de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel