Play Store: teruggave betaalde apps verhoogt naar twee uur

Bij het aanschaffen van een betaalde applicatie in de Google Play Store kan je binnen 15 minuten restitutie aanvragen. Eerder (toen het nog de Android Market was) bood Google deze mogelijkheid gedurende 24 uur. Nu zijn er nieuwe aanwijzingen dat Google deze mogelijkheid gaat versoepelen naar twee uur.

Wanneer je een betaalde applicatie of game aanschaft kan je binnen 15 minuten een aanvraag doen tot teruggave van het aankoopbedrag. Volgens bronnen wordt dit echter aangepast naar twee uur. Hierdoor heb je ruimer de tijd om te kijken of een applicatie je bevalt, of om aanvullende content te downloaden voor bijvoorbeeld grote games.

teruggave Play Store

De website AndroidPolice heeft opgemerkt dat bij de aanschaf van verschillende applicaties, de terugbetaal-knop twee uur in beeld blijft staan. Zowel bij applicaties die niet groot zijn, als toepassingen met een hoog aantal megabyte.

Google zelf rept nog met geen woord over de verruiming van de tijd voor het aanvragen van restitutie. Het kan zijn dat het hier gaat om een stille test van Google, of dat er inderdaad veranderingen hieraan zijn doorgevoerd. De bron heeft Google om antwoord gevraagd, waarbij de zoekmachine-gigant het volgende antwoord geeft:

[We] only advertise a 15-minute refund window, that is the guaranteed window for a user, but [we] do extend the window in some cases to account for download times.

Opvallend blijft wel dat de bron ook twee uur lang de teruggave kon aanvragen bij relatief kleine applicaties van circa 1 MB groot. Mocht jij ook twee uur lang de tijd hebben voor de teruggave van een applicatie, dan ontvangen we graag van jou bericht, inclusief diverse screenshots met tijdsaanduiding.

Lees ook

Reageer op dit artikel