Politie Zeeland-West-Brabant nu ook bereikbaar via WhatsApp

De politie in de regio Zeeland-West-Brabant zet vanaf nu WhatsApp in om in contact te kunnen treden met burgers. Benadrukt wordt wel dat WhatsApp niet ingezet moet worden voor spoedeisende zaken. Het bereiken van de politie via WhatsApp wordt momenteel als proef ingezet.

Politie via WhatsApp bereikbaar

De politie in Zeeland en West-Brabant wil burgers meer manieren aanbieden om hun meldingen te maken. Vanaf nu kunnen inwoners uit deze politieregio met de politie in contact treden via WhatsApp. WhatsApp is niet bedoeld om spoedeisende zaken te melden. Hiervoor dient nog altijd 112 gebeld te worden.

Het contact via WhatsApp kan bijvoorbeeld gebruikt worden om overlast of een aanrijding te melden. Ook afspraken en zorgmeldingen kunnen via WhatsApp gemeld worden. Na een bericht neemt de politiemedewerker contact op met de melder; dit kan via WhatsApp maar eventueel later ook telefonisch of per mail.

WhatsApp politie

De berichten worden zeven dagen per week tussen 07:00 uur en 22:00 uur gelezen. Burgers kunnen zo op een snelle en toegankelijke de politie bereiken. Het gaat om een pilot die loopt tot 30 juni 2016. Daarna wordt geëvalueerd of WhatsApp een geschikt medium is voor meldingen en of het politiecontact via WhatsApp voortgezet moet worden.

Het bereiken van de politie via WhatsApp is zoals gezegd alleen mogelijk in de politieregio Zeeland-West-Brabant.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel