Preview: binnenkort documenten versturen via WhatsApp

WhatsApp komt binnenkort met een mogelijkheid om documenten te ontvangen en te versturen. Eerder doken er al diverse aanwijzingen op over de ondersteuning voor documenten in WhatsApp. In een nieuwe preview is te zien hoe de vormgeving van het verzenden van documenten er uit zal komen te zien.

Documenten in WhatsApp

WhatsApp zal binnenkort ondersteuning gaan toevoegen voor het verzenden en versturen van documenten. Half oktober ontdekte DroidApp de eerste aanwijzingen voor documenten in WhatsApp in het vertaalprogramma van de chat-app. Sinds dit bekend is, is het in Android al mogelijk om een document vanuit een file-manager te delen via WhatsApp; althans, het icoontje voor WhatsApp wordt weergegeven. Wanneer je het probeert te verzenden lukt dit nog niet.

Het is nog niet helemaal bekend welke bestandsformaten ondersteunt zullen gaan worden door WhatsApp. Aanwijzingen duiden op PDF en Docx (Word). We verwachten dat ook tekstbestanden met het txt-formaat uitgewisseld kunnen worden via WhatsApp. Tijdens onze test konden we bij het verzenden een WhatsApp-contact kiezen, maar na het kiezen kwamen we weer terug bij de file manager.

WhatsApp documenten

Bij het verzenden en ontvangen van een document zal er in de conversatie een voorbeeld-icoontje te zien zijn, die aangeeft om welk bestand het gaat. Daarnaast zal ook de grootte van het bestand onder de naam van het document weergegeven worden. Het is aannemelijk dat we, wanneer de functie is uitgerold in WhatsApp, ook kunnen kiezen of documenten automatisch gedownload moeten worden bij ontvangst. Dit is nu bijvoorbeeld al mogelijk met foto’s, video’s en audio.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer we de ondersteuning voor documenten definitief in WhatsApp kunnen gebruiken. Het is daarnaast goed mogelijk dat de daadwerkelijke vormgeving in WhatsApp afwijkt van deze concepten. We vragen ons ook af of de afspeel-knop bij documenten doorgevoerd wordt, iets wat ons niet echt logisch lijkt.

Wanneer er hierover meer bekend is, lees je dat uiteraard op DroidApp. Gisteren begon WhatsApp definitief voor iedere gebruiker met het uitrollen van de Google Drive back-up functionaliteit.

Bekijk ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel