De Privacytest 2018: test je kennis en speel mee met de app

Maandag 15 oktober zendt de AVROTROS de jaarlijks terugkerende Privacytest uit, presentatrice Jojanneke van den Berge onderzoekt hoe het is gesteld met het privacybewustzijn van Nederland. Thuis kun je tegelijk met de uitzending op NPO3 meespelen met een app.

Privacytest 2018

Hoe goed ben jij op de hoogte van privacy-inbreuk op jou als persoon en de risico’s van computercriminaliteit? Jojanneke neemt de kijker mee langs tal van situaties en zoekt zij antwoord op vragen zoals; Weten techgiganten zoals Google en Facebook nu meer over jou dan jijzelf? Welke trucs gebruiken hackers om in je pc te kijken en hoeveel privacy heb je als camera’s ook gezichten kunnen herkennen.

Tijdens deze interessante test wordt Jojanneke bijgestaan door NOS-techjournalist Joost Schellevis. Gijs Rademaker van het EenVandaag opiniepanel presenteert de resultaten van een groot privacy-onderzoek. Hoe belangrijk vindt de Nederlander zijn of haar privacy? Dee van der Zeeuw vertelt waarom ze in de luwte leeft nadat ze haar relatie met Nederlands bekendste vlogger heeft verbroken. Ethisch hacker Sanne Maasakkers laat zien hoe hackers jouw computer binnendringen.

Meespelen met de privacytest

Tijdens de privacy test heb je thuis de mogelijkheid om mee te spelen via het tweede scherm: de NPO3-app. Na afloop van de test krijg je in de app je score te zien en zie je direct hoe bewust je bent van je eigen privacy. De NPO 3 applicatie kan je gratis downloaden uit de bekende app winkels voor zowel Android als Apple iPhone. De privacytest is te zien op maandag 15 oktober 2018 om 20:25 uur op NPO3.

NPO 3
NPO 3
Ontwikkelaar: NPO
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel