Rabobank: Rabo Wallet verandert smartphone in portemonnee

Al jarenlang wordt er geëxperimenteerd met het betalen met je telefoon en nu lijkt het dan zover. De Rabobank komt met Rabo Wallet en verandert je smartphone in een digitale portemonnee. Met de speciale app kan je via NFC je betalingen verrichten. De eerste proeven begonnen met onder meer de Nokia 6131 maar nu is het dan toch echt de beurt aan de smartphones.

De bank Rabobank komt binnenkort met de dienst Rabo Wallet. Rabo Wallet is een applicatie waarmee je je telefoon om kan toveren in een digitale portemonnee. Als eerst zal er gestart worden met een proef onder 100.000 Rabobank-klanten. Betalingen worden van de betaalrekening afgehaald wanneer de smartphone met NFC (Near Field Communication) tegen een betaalzuil wordt gehouden. Bij bedragen tot maximaal 25,00 euro is het invoeren van een pincode niet noodzakelijk.

rabo wallet

Volgens de Rabobank wordt tegenwoordig het mobieltje steeds belangrijker voor het bijhouden van de dagelijkse bankzaken. Inmiddels gebruiken zo’n 2,5 miljoen klanten van de Rabobank de mogelijkheid tot het mobiel bankieren. Rabo Wallet wordt de volgende stap van de Rabobank. De Rabo Wallet applicatie zal daarnaast de mogelijkheid bieden om realtime je saldo in te zien, en klantenkaarten in op te slaan en om aanbiedingen te ontvangen. Het opslaan van kassabonnen en creditcards staat voor in de toekomst op de planning.

Uiteraard hebben ondernemers ook wellicht voordeel aan Rabo Wallet. De applicatie kan (als de gebruiker dit toestaat) de GPS-locatie bijhouden van de gebruikers. Op basis van de huidige locatie van de gebruiker kan een ondernemer gerichte aanbiedingen geven aan de Rabobank-klant.

Rabo Wallet zal binnenkort in de Play Store te downloaden zijn, zo meldt Ron Droste, directeur bij de Rabobank. Echter kunnen op dit moment enkel de bezitters van een Samsung Galaxy S4 en een Samsung Galaxy Note 3 gebruik maken van de Rabo Wallet-app. Het aantal toestellen wat ondersteunt wordt, zal echter snel worden uitgebreid.

Lees ook

Reageer op dit artikel