Ranglijst beste camera-phone wordt nu aangevoerd door Sony Xperia Z5

Een nieuwe nummer één voor de ranglijst van beste camera-smartphone. De lijst werd eerder aangevoerd door de Samsung Galaxy S6 Edge. Tot vandaag. Sony bereikt nu de eerste plaats voor de beste camera-telefoon.

Sony Xperia Z5

Een goed begin voor de Sony Xperia Z5 die vanaf volgende week in de winkel zal liggen. Het toestel van Sony heeft bij DxOMark de eerste plaats behaald voor beste camera-telefoon. Gisteren schreven we nog over de camera van de Nexus 6P, die de tweede plaats wist te behalen in dezelfde ranglijst. Deze is nu gezakt naar een derde plaats. De Samsung Galaxy S6 Edge zakt van plaats 1 naar plaats 2.

Sony Xperia Z5 DxOMark

Met 87 punten heeft één punt meer dan de Samsung Galaxy S6 Edge. De LG G4 die eerst nog op drie stond is doorgeschoven naar een vierde plaats. Sony staat met meerdere toestellen in de lijst, op de zevende plaats vinden we bijvoorbeeld de Sony Xperia Z3+. De Xperia Z5 scoort hoge punten op het gebied van details, de autofocus, een goede afstemming van de witbalans en weinig ruis in situaties met weinig licht.

Sony Xperia Z5 kleur

Sony staat al langere tijd bekend om de goede camera’s in haar smartphones. Dat Sony deze ’traditie’ door wil zetten laten ze nu zien met de Sony Xperia Z5.

Lees ook: De vergelijking: Nexus 5X, Nexus 6P, LG G4, Xperia Z5, Galaxy S6, Moto X Style

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel