Sony kondigt nieuwe Sony Xperia Z5-familie aan met drie toestellen

Sony heeft voor de officiële start van de elektronicabeurs IFA in Berlijn, drie nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact en Sony Xperia Z5 Premium. De drie nieuwe toestellen waren eerder al opgedoken in het geruchtencircuit met onder andere hun vingerafdrukscanner aan de zijkant. Wij zetten de details voor je op een rij.

Sony Xperia Z5

Sony heeft vanmiddag drie nieuwe smartphones aangekondigd op de IFA in Berlijn. De Sony Xperia Z5-lijn is hiermee officieel gepresenteerd. Eerder dook de Sony Xperia Z5 al op in meerdere geruchten. We zetten de specificaties en mogelijkheden van de drie toestellen voor je op een rij. Alle drie de toestellen zijn stof- en waterbestendig en zijn aan de zijkant voorzien van een vingerafdrukscanner. Tevens is het Xperia-beeldmerk gegraveerd aan de zijkant van de drie toestellen.

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5

De Sony Xperia Z5 is voorzien van een 5,1 inch display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Sony heeft de Xperia Z5 voorzien van een Snapdragon 810 octa-core processor met een rekenkracht van 2.0GHz en draait op Android 5.1.1 Lollipop. Het werkgeheugen betreft 3GB en het interne geheugen biedt een capaciteit van 32GB. Aan de achterkant van de Sony Xperia Z5 vinden we een 23 megapixel camera vol mogelijkheden. Daarnaast kan het toestel in 4K filmen.

Sony Xperia Z5 kleur

Voor het maken van selfies kan je de 5 megapixel camera gebruiken aan de voorzijde. Met de Xperia Z5 kunnen foto’s gemaakt worden dankzij de razendsnelle autofocus van 0,03 seconden. Ook zou met ‘Clear Image Zoom’-technologie zonder veel kwaliteitsverlies ingezoomd kunnen worden in een foto. Ook in omgevingen met minder licht zal je de mooiste foto’s kunnen schieten.

Sony doet een interessante belofte. Op één lading zal de accu van de Sony Xperia Z5 het gemiddeld twee dagen uithouden. Sony zal de Sony Xperia Z5 uitbrengen in de kleuren wit, groen, goud en zwart.

Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

Een kleinere variant van de Sony Xperia Z5 is de Xperia Z5 Compact. Dit toestel heeft een 4,6 inch beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De processor van dit toestel is hetzelfde als die van de Xperia Z5, een Snapdragon 810 met een kloksnelheid van 2.0GHz. Het RAM-geheugen van de Compact bedraagt 2GB en het interne geheugen bedraagt eveneens 32GB. Op het gebied van camera verschilt de Xperia Z5 Compact niet met de ‘normale’ Xperia Z5. Aan boord van de smartphone is een 23 megapixel camera te vinden een een 5 megapixel front-camera.

De Sony Xperia Z5 Compact komt beschikbaar in de kleuren roze, geel, zwart en wit.

Sony Xperia Z5 Premium

Sony Xperia Z5 Premium

De Sony Xperia Z5 Premium is een stuk luxer dan de andere twee toestellen. Het toestel valt gelijk op door het 4K-display met een overweldigende resolutie. De grootte van het beeldscherm is 5,5 inch en ook dit toestel heeft een Snapdragon 810 octa-core processor en een 23 megapixel camera.

De Sony Xperia Z5 Premium zal leverbaar worden in de kleuren chroom, zwart en goud.

Verkrijgbaarheid

Sony zal de Xperia Z5 en Z5 Compact in eind september/begin oktober 2015 uitbrengen. De Sony Xperia Z5 Premium ligt vanaf november dit jaar in de winkels. De prijs van de Sony Xperia Z5 Compact komt neer op 599 euro, de ‘normale’ Sony Xperia zal 699 euro gaan kosten en de Sony Xperia Z5 Premium 799 euro.

Via onderstaande webwinkels kan je de toestellen alvast pre-orderen:

Sony Xperia Z5:

Sony Xperia Z5 Compact:

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel