IFA 2015: deze mooie dingen kunnen we verwachten

Van 4 tot en met 9 september 2015 is het weer tijd voor de IFA. De IFA is de grootste Europese elektronica-beurs die elk jaar in de Duitse hoofdstad Berlijn wordt gehouden. Wat kunnen we dit jaar allemaal verwachten van de merken? DroidApp geeft je een vooruitblik op de dingen die we kunnen verwachten tijdens IFA 2015.

IFA 2015

Dit jaar vindt van 4 tot en met 9 september de IFA weer plaats. IFA staat voor ‘Internationale Funkausstellung Berlin’ en is uitgegroeid tot de grootste consumenten-elektronicabeurs van Europa. Ook voor de officiële start van de IFA zijn er al aankondigingen van verschillende fabrikanten. DroidApp geeft je een voorproefje van wat we kunnen verwachten van de verschillende fabrikanten.

Moto 360 (2015)

Motorola

De laatste tijd duiken er steeds meer berichten op over de nieuwe smartwatch van Motorola; de Moto 360 2e generatie. Of deze ook daadwerkelijk aangekondigd wordt tijdens de IFA is niet met zekerheid te zeggen, maar de kans is wel groot. Nieuwe toestellen zullen er niet te zien zijn. Eind juli kondigde Motorola een reeks nieuwe Moto-smartphones aan.

Huawei Mate 8 header

Huawei

Huawei komt tijdens de IFA 2015 met de opvolger van de Huawei Ascend Mate 7. Het toestel krijgt naar verwachting de naam Huawei Mate 7S. Daarnaast komt Huawei met een nieuwe smartwatch. Op 2 september zal een nieuwe wearable van Huawei getoond worden, zo onthulde Huawei eerder in een teaser.

LG-G-Pad-II-10-header

LG

LG zal haar nieuwe tablet laten zien. De LG G Pad II 10.1 werd enkele dagen geleden al aangekondigd, maar zal in Berlijn in levende lijve te aanschouwen zijn. LG kondigde donderdag een volledig oprolbaar toetsenbord aan, de LG Rolly, deze zal ook op de IFA getoond worden. Een nieuwe smartphone zal waarschijnlijk niet op de IFA gepresenteerd worden.

Sony Xperia Z5

Sony

Sony gaat goed uitpakken op de IFA 2015, zo is de verwachting. Het bedrijf heeft op 2 september, voordat de beurs begint, een persaankondiging gepland staan. Het gaat hierbij vermoedelijk om de Sony Xperia Z5. Daarbij gaan er berichten rond dat Sony direct een Sony Xperia Z5-familie aankondigt met de Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium. Of dit echt zo is, dat zien we begin september.

htc-vive

HTC

Nieuwe smartphones zullen we naar verwachting niet gaan zien van HTC op de IFA. Vermoedelijk zal HTC haar ‘virtual reality’ bril, de HTC Vive, laten zien. Deze werd op het Mobile World Congress aangekondigd door de Taiwanese fabrikant.

Samsung Galaxy Note 5 header

Samsung

Samsung heeft voor de IFA al wat aankondigingen gedaan. Zo zijn de Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Samsung Galaxy Note 5 al aangekondigd. Wel zal het bedrijf de Samsung Gear S2 aankondigen. Deze smartwatch met het eigen besturingssysteem Tizen, gaat de huidige Samsung Gear smartwatch opvolgen.

archos-diamond-s

Archos

Archos zal op de IFA in Berlijn de Archos Diamond S laten zien. Dit toestel werd vorige week al aangekondigd. Ook gaan we naar verwachting de Archos 50e Helium zien, die eveneens werd aangekondigd. Enkele dagen geleden maakte Archos een nieuwe tablet officieel; de Archos Diamond Tab. Ook deze gaan we tegenkomen op de IFA.

Alcatel_One_Touch_Pop_3_55

Alcatel OneTouch

Onlangs kwamen twee toestellen uit de Alcatel OneTouch Pop 3 serie voorbij. Het gaat om de Pop 3 met een 5,0 inch beeldscherm en de Pop 3 met een 5,5 inch beeldscherm. Of er meer staat te wachten van Alcatel, dat is nog even afwachten.

Andere merken

Ook minder bekende merken komen met nieuwe dingen tijdens de IFA 2015. De Chinese fabrikant ZTE heeft al langere tijd de planning om dit jaar ook zich te gaan richten op de Europese markt. Tijdens de IFA in Berlijn zal ZTE de Axon-smartphone aankondigen voor Europa, zo is de verwachting.

Van Wiko is nog niet bekend of we nieuwe producten gaan zien. Vermoedelijk zullen daar wel al enkele bekende smartphones te zien zijn, zoals de Wiko Highway Pure en de Wiko Ridge 4G.

Asus zal het publiek verrassen met diverse producten voor een scherpe prijs, welke dit precies zijn is nog niet helemaal duidelijk. Recent heeft de fabrikant al de nieuwe smartwatch, de ZenWatch 2 aangekondigd, dus een nieuwe smartwatch zit voorlopig niet in de pijplijn, zo is de verwachting.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel