Nieuw rapport: Google stopt volledig met het maken van tablets

Bronnen melden dat Google volledig is gestopt met het maken van tablets. Er zouden na de Pixel Slate nog twee tablets getest worden in de fabrieken van Google, maar die zullen niet uitgebracht worden.

Geen tablets meer van Google

Een nieuw rapport van Computerworld laat zien dat Google stopt met het maken van eigen tablets. Vorig jaar kwam Google met haar laatste tablet; geen Android-apparaat maar eentje met Chrome OS; de Pixel Slate. Deze werd echter niet met heel veel enthousiasme ontvangen. Ooit waren Google tablets geliefd; denk aan de Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 en Pixel C.

Pixel Slate

Op basis van bronnen blijkt nu dat Google is gestopt met het fabriceren van eigen tablets. Naar verluidt zou Google enige tijd geleden nog twee tablets testen in haar fabriek. Deze zouden allebei kleiner zijn dan de Pixel Slate, maar de ontwikkeling hiervan is opgeschort. Medewerkers van de tablet-afdeling zouden andere taken toegewezen hebben gekregen en een merendeel richt zich nu op de laptop-divisie. De kans wordt aanwezig geacht dat we voor het eind van het jaar nieuwe laptopachtige Pixelbook-apparaten kunnen verwachten.

Dat Google de tabletdivisie vaarwel zegt, heeft dit geen gevolgen voor de ontwikkeling van Pixel-smartphones. Dit betreffen twee totaal verschillende afdelingen van Google. Wel kan Google nog een variant op een tablet ontwikkelen; zoals de Pixelbook met toetsenbord en 360-graden scharnier.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel