Root Explorer 4.0 verschenen met Material Design

In de Google Play Store is de app Root Explorer bijgewerkt naar versie 4.0. In de nieuwste versie is de vormgeving van de app flink op de schop gegaan. De bestandsbeheerder stapt af van de Holo-interface en is voorzien van een lik Material Design.

Root Explorer 4.0

Mocht je gebruik maken van root, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de app Root Explorer. Deze file-manager is geoptimaliseerd voor gebruikers die hun toestel geroot hebben. De systeem-mappen zijn gemakkelijk te bereiken en ook is er de ondersteuning voor Google Drive, Dropbox, Box en het netwerk (SMB). Root Explorer laat je ook zip, tar, rar n gzip in- en uitpakken. De mogelijkheden in Root Explorer zijn erg uitgebreid en daardoor zeker geschikt voor de echte tweakers.

Nu is de update uitgebracht met het Material Design, die doet de toch wel verouderde Holo-interface vergeten. De Holo-interface stamt nog uit de tijd van Android Ice Cream Sandwich. In Root Explorer 4.0 kan je kiezen uit zowel het light- als het dark-theme. De functionaliteit is nagenoeg hetzelfde gebleven met de update.

Mocht je je smartphone geroot hebben, dan is Root Explorer voor circa €3,80 te downloaden uit de Google Play Store.

Root Explorer
Root Explorer
Ontwikkelaar: Speed Software
Prijs: € 3,59

Lees ook

Reageer op dit artikel