Rover komt met Android-app van ‘Meldpunt Volle Treinen’

Reizigersvereniging Rover heeft in de Play Store een applicatie uitgebracht om melding te maken van volle treinen, onder de naam Meldpunt Volle Treinen. Niet alleen van NS-treinen kan melding gemaakt worden, maar ook van andere vervoerders kunnen overvolle treinen gemeld worden.

In de Google Play Store heeft de Reizigersvereniging Rover de app Meldpunt Volle Treinen uitgebracht. Met de applicatie kan er melding gemaakt worden van volle treinen van zowel NS als andere vervoerders zoals Arriva, Veolia en Connexxion.

volle treinen

Het Meldpunt Volle Treinen is onafhankelijk van vervoerders. Meldingen die worden gedaan over de NS worden dagelijks doorgestuurd. De meldingen van andere vervoerders worden periodiek doorgegeven. Reizigers geven in de applicatie aan op welk deel van het traject er geen of weinig plaats is.

Reizigersvereniging Rover lanceert de applicatie als aanvulling van de website van volletreinen.nl. Rover meldt dat het jaarlijks meer dan tienduizend meldingen krijgt over volle treinen. NS heeft met de feedback via Volle Treinen meerdere malen al verbeteringen doorgevoerd in de inzet van het materieel.

Eerder meldde de NS dat het een soortgelijke functie zou doorvoeren, waarbij gestreefd werd om dit voor de herfstdrukte te voltooien. Rover is deze stap voor en laat dus ook gebruikers melding maken van andere vervoerders.

Meldpunt Volle Treinen voor Android kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Meldpunt Volle Treinen
Meldpunt Volle Treinen
Ontwikkelaar: AlexIT
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel