Zonder saldo? NS komt met NS Flex en laat je achteraf betalen via app

Wil je met de trein, heb je onvoldoende saldo op je OV-chipkaart. Een bekend verhaal? De NS werkt aan een oplossing waarmee het mogelijk wordt gemaakt om toch in te checken en achteraf te betalen dankzij de NS-app. De dienst wordt NS Flex genoemd.

NS Flex

De Nederlandse Spoorwegen werkt aan een optie om achteraf te betalen voor je treinreis; NS Flex. Het is vanaf dat moment niet meer nodig om eerst het saldo op je OV-chipkaart te laden. Daarnaast is het interessant dat NS Flex ook bij andere vervoerders werkt in de bus, tram en metro en zelfs bij de OV-fiets en andere diensten.

NS Flex

In de NS-app kunnen reizigers zelf kiezen welke opties aan- en uit moeten staan. Er komt dus geen aparte NS Flex app, maar gewoon een optie in de NS Reisplanner Xtra app. Het wordt daarbij ook mogelijk om tijdens je reis te upgraden naar een eersteklas of kun je je abonnement aanpassen. Aan het eind van de maand worden de kosten die gemaakt zijn afgeschreven, zo laat de NS weten.

Nog dit jaar zal een proef starten met een kleine groep reizigers. Deze input zal worden gebruikt voor het verbeteren en optimaliseren van de dienst. In de loop van 2018 zal begonnen worden met het gefaseerd aanbieden van NS Flex aan reizigers. De dienst zal zonder abonnement aangeboden worden. Wel betaal je eenmalig 10 euro en dat is inclusief een OV-chipkaart. Wel kunnen producten zoals korting tijdens daluren toegevoegd worden.

NS
NS
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel