Reisplanner-app 9292 laat mindervaliden een toegankelijke reis plannen

De 9292-app is voorzien van een nieuwe functie die het plannen van een reis met het openbaar vervoer prettiger moet maken. Dit geldt dan met name voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of minder goed te been zijn. Ook kan de functie handig zijn voor mensen met zware koffers of een kinderwagen.

9292 app voor toegankelijke reis

Voor mensen met een visuele of fysieke beperking is het plannen van een reis van A naar B met het OV niet 123 gedaan. In een reisadvies werd tot dusver geen rekening gehouden met de toegankelijkheid van een halte, waardoor je nog weleens voor vervelende situaties kwam te staan. In de afgelopen dagen is 9292 begonnen met het uitrollen van een app-update die hier verandering in brengt.

9292 app toegankelijkheid

In de 9292 app kan vanaf nu een vinkje gezet worden bij ‘Toegankelijk plannen’. In dit geval wordt er zoveel mogelijk rekening mee gehouden dat mensen die mindervalide zijn, gebruik maken van een rolstoel of minder goed te been zijn, zo min mogelijk vervelende verrassingen tegenkomen op hun reis. Echter kan de functie ook van pas komen voor mensen met zware koffers of een kinderwagen.

Wanneer de functie aangevinkt wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de toegankelijkheid van voertuigen, haltes en dergelijke. Op dit moment is nog niet alle informatie compleet waardoor een reis niet altijd op de snelste of meest handige manier gepland wordt. Dit is mede afhankelijk van de informatie die door wordt gegeven door de provincie. Een handig hulpmiddel is de app OVinfo, die ook laat zien of een halte toegankelijk genoeg is.

9292 reisplanner OV + e-ticket
9292 reisplanner OV + e-ticket
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel