RTL XL update brengt Chromecast-ondersteuning en livestreams

RTL heeft een update uitgebracht voor de Android-app van RTL XL. Vanaf nu is het voor premium-gebruikers mogelijk om de uitzending te ‘casten’ naar de Chromecast. Daarnaast geeft de RTL XL app nu toegang tot livestreams. Echter zijn er nog meer verbeteringen doorgevoerd in de applicatie.

RTL XL app

De compleet vernieuwde RTL XL app werd eind november uitgebracht voor Android. Met een vernieuwd design en verschillende verbeteringen, ontbrak er nog wel één belangrijke functionaliteit; ondersteuning voor de Google Chromecast.

RTL XL Chromecast premium

Chromecast

Vandaag is de update te downloaden uit de Play Store die een eerste stap zet naar de ondersteuning voor de mediastick van Google. Gebruikers met RTL XL Premium kunnen nu gebruik maken van het bekijken van uitzendingen, via de Chromecast, op de televisie. Dit kost 4,99 euro per 30 dagen en loopt automatisch af. Je kan hiermee gedurende die tijd video’s vooruit kijken en zonder reclame.

RTL laat weten dat er momenteel hard gewerkt wordt aan de mogelijkheid om iedereen toegang te geven tot de Chromecast-ondersteuning. Eerder schreven we al dat de reden voor het niet ondersteunen in de gratis versie, te maken heeft met het tonen van advertenties.

RTL XL Gemist

Livestreams en gemist

Wanneer er sprake is van een livestream, kan je deze voortaan ook via de RTL XL app bekijken. Tevens is het bij het onderdeel ‘gemist’ mogelijk om te filteren op een dag. Het filteren kan op alle zeven dagen van de week. Tot slot is er aan de videospeler een button toegevoegd zodat je de video op volledig scherm kunt weergeven. Eerder kon dit alleen door het toestel te draaien.

De update voor de RTL XL app wordt gefaseerd uitgerold. Hierdoor kan het zijn dat de update nog niet beschikbaar is voor je. Je kunt de RTL XL app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

RTL XL
RTL XL
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel