Samenwerking tussen Samsung en Google voor ontwikkeling opvolger SMS

Google werkt al tijden aan de opvolger van SMS, vandaag maakt het bedrijf bekend samen te werken met Samsung voor de ontwikkeling van RCS. RCS staat voor Rich Communication Services wat kan worden gezien als een combinatie tussen WhatsApp en SMS.

Samsung helpt bij RCS

De samenwerking tussen Samsung en Google moet er voor zorgen dat de communicatie tussen de apps van beide bedrijven probleemloos functioneren. Samsung werkt aan de uitrol van RCS naar een select groepje apparaten waaronder de Galaxy S8 en S8+. Door de samenwerking functioneren de berichten app van Samsung en de berichten app van Google hetzelfde en kan je er zeker van zijn dat je bericht aankomt.

Chat - Google RCS

In de toekomst moeten ook recentere modellen van Samsung van RCS ondersteuning kunnen genieten. Of je gebruik kunt maken van RCS is geheel afhankelijk van je telecomprovider. Tientallen providers hebben al aangegeven interesse te hebben in de techniek. De samenwerking tussen de twee bedrijven moet ervoor zorgen dat de ontwikkeling en implementatie van RCS sneller moet gaan verlopen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel