Samsung deelt Nederlandse releasedata voor Android Pie-update

Android Pie komt voor veel toestellen steeds dichterbij. Samsung heeft meerdere schema’s gedeeld met releasedata voor verschillende toestellen, maar nu krijgen we een specifieke te zien voor Nederland.

Samsung: Pie in Nederland

Samsung is met de kerst begonnen met het uitrollen van de Android Pie update naar de Samsung Galaxy S9 en S9+. De Galaxy Note 9 zal later deze maand aan de beurt zijn. Naast de nieuwe Android-versie voegt Samsung ook de nieuwe One UI skin toe. Deze is net wat anders ingericht zodat hij prettiger is te bedienen, vooral op toestellen met grotere schermen. Daarbij zijn ook de verschillende Samsung-apps in een nieuw jasje gestoken.

Samsung One Ui

Vanuit het meldingenvenster kun je daarnaast berichten rechtstreeks beantwoorden, en zie je in notificaties de miniaturen van afbeeldingen die naar je verstuurd worden. Daarnaast is het Samsung Toetsenbord voorzien van verschillende nieuwe emoticons die deel uitmaken van Unicode 11.0. Tevens heeft Samsung nog veel meer verbeteringen doorgevoerd.

DroidApp-lezer Henk laat weten dat Samsung Nederland aan hun Members een overzicht heeft gedeeld. Hierin staan de releasedata van de update voor de Nederlandse (en Belgische) markt. We zien bijvoorbeeld dat ook de Galaxy J5 (2017) de update krijgt naar Android 9 Pie, en wel in augustus van dit jaar. De Galaxy S8-serie is in maart aan de beurt, net als de Note 8. De Galaxy A7 (2018) en Galaxy A9 krijgen de update in april 2019. De Tab A tablets zijn in oktober aan de beurt.

Samsung Android Pie Nederland

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel