Samsung Galaxy C5 aangekondigd: metalen smartphone voor 299 euro

Samsung heeft het startschot gegeven van de Galaxy C-serie. Als eerste zal de Samsung Galaxy C5 uitgebracht worden. Deze metalen smartphone is de afgelopen tijd al meerdere keren opgedoken en zal over de toonbank gaan voor omgerekend 299 euro. Vanaf 17 juni zal het toestel al in China beschikbaar zijn.

Samsung Galaxy C5

Nadat we meerdere malen al de Samsung Galaxy C5 voorbij hebben zien komen is het toestel nu eindelijk officieel aangekondigd. De smartphone van Samsung is voorzien van een metalen behuizing en is er in de kleuren zilver, roze, grijs en goud. Het toestel heeft een 5,2 inch Super-AMOLED display met full-HD resolutie. Daarnaast is er een Snapdragon 617 octa-core processor met 4GB RAM-geheugen.

De Samsung Galaxy C5 biedt verder 32GB interne opslagruimte. Het geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Voor het maken van foto’s is er de 16 megapixel camera of de 8 megapixel front-camera. De accu heeft een capaciteit van 2600 mAh en is niet verwisselbaar. Opvallend aan het design is ook de dikte, het toestel is namelijk slechts 6,7 millimeter dik. Op het toestel zal Android 6.0 Marshmallow draaien met daaroverheen de TouchWiz-interface.

Samsung zal zich met de Galaxy C5 in eerste instantie richten op de markt in China. Daar zal het toestel verkrijgbaar zijn voor omgerekend 299 euro. Over een komst naar de Europese markt en dus naar ons land is niets bekend gemaakt. We hebben Samsung gevraagd om een reactie en zodra deze er is, zullen we je hier van op de hoogte houden.

Update 27-05-2016 12:40 uur: Samsung laat aan DroidApp weten dat er op vooralsnog geen plannen zijn om de Samsung Galaxy C5 te lanceren in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel