Samsung Galaxy Note 7 specificaties uitgelekt: 5,7″ display en irisscanner

Samsung zal over een tijdje de Samsung Galaxy Note 7 aankondigen. Dit toestel zal de Note 5 opvolgen, die officieel niet in Nederland is uitgebracht. Er zal definitief geen Note 6 komen, zo blijkt uit uitgelekte beeldmerken. Ook de specificaties van de Samsung Galaxy Note 7 zijn nu voor een deel uitgelekt.

Samsung Galaxy Note 7

We schreven enkele dagen geleden al over de Samsung Galaxy Note 7. Het toestel zal namelijk ook uitgebracht worden in Nederland. Volgens de bekende ‘leaker’ Evan Blass, aka Evleaks, is de naam van het toestel nu bevestigd met een beeldmerk. Om de naamgeving van de Galaxy Note-toestellen gelijk te houden met die van de S-lijn, zou Samsung de naam ‘Note 6’ overslaan.

Samsung Galaxy Note 7

Eerder verschenen er berichten over een 5,8 inch display met gebogen randen. Nu lijkt het erop dat het scherm een fractie kleiner wordt. Er wordt gesproken over een 5,7 inch QHD Super AMOLED beeldscherm. Het is niet bekend of er een gebogen versie en een ‘normale’ versie komt.

De Galaxy Note 7 zal voorzien zijn van IP-68 certificering. Dit betekent dat het toestel voorzien is van een waterdichte behuizing. Er zal 64GB opslagruimte zijn, dat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. De Samsung Galaxy Note 7 krijgt een 12 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera. Ook is er een irisscanner. Dit moet de vingerafdrukscanner op gaan volgen en moet nog veiliger zijn. Met deze technologie kan het toestel de gebruiker identificeren aan de hand van hun iris.

In augustus zal de Koreaanse fabrikant naar verwachting de nieuwe smartphone aankondigen. Zodra er meer informatie bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Lees ook

Reageer op dit artikel