Samsung Galaxy Note 7 komt terug; met kleinere accu

Samsung gaat de Galaxy Note 7 alsnog uitbrengen. Dit melden doorgaans goed geïnformeerde bronnen. De Galaxy Note 7 werd van de markt gehaald omdat toestellen vanuit het niets konden exploderen, maar er komt een variant met een kleinere accu.

Galaxy Note 7 komt terug

Samsung blaast de Galaxy Note 7 een nieuw leven in. De Zuid-Koreaanse bron Han Kyung maakt melding van een nieuw plan van Samsung. Het bedrijf zou de Galaxy Note 7 opnieuw uitbrengen. Ook de doorgaans betrouwbare leaker Evan Blass maakt melding van het nieuws.

De telefoon kwam vorig jaar veel in het nieuws omdat het zonder aanleiding kon exploderen. Na verschillende incidenten en problemen werd besloten de productie en verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd te stoppen.

Samsung Galaxy Note7 zilver

Nieuwe bronnen melden nu dat Samsung de Galaxy Note 7 opnieuw wil uitbrengen. Hiervoor zou het bedrijf gerenoveerde toestellen gebruiken zodat de overgebleven exemplaren niet weggegooid hoeven te worden. Naar verluidt zouden er nog zo’n 2,5 miljoen in de kast liggen bij Samsung. Wel zal de smartphone voorzien worden van een kleinere accu en dus minder capaciteit bevatten dan de 3500 mAh bij de Note 7.

Naast het minder weggooien (wat beter is voor het milieu) zouden ook de financiële gevolgen voor Samsung met deze stap minder kunnen worden. Er gaan berichten rond over dat het toestel alleen in opkomende markten uitgebracht wordt en onder een andere naam. Wanneer we hier meer over te horen krijgen is niet bekend op dit moment.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel