Samsung onderzoek afgerond: dit was de oorzaak van de ontploffende Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorig jaar van de markt gehaald na ontploffende toestellen. Nu heeft Samsung het onderzoek naar die ontploffende smartphones afgerond en komt tot twee losstaande problemen.

Galaxy Note 7 onderzoek: gevaarlijk door batterij

Samsung heeft intensief onderzoek verricht naar de problemen van haar Note 7 smartphone. Ook heeft Samsung hierbij de expertise gevraagd van een aantal experts op het gebied van veiligheid. Onder andere TÜV Rheinland, Exponent en UL deden onafhankelijk onderzoek naar de problemen. Alle partijen komen tot dezelfde conclusie, het probleem zat in de batterij en niet in de software.

Bij de eerste Galaxy Note 7 toestellen was de behuizing te smal voor de batterij. Dit kon leiden tot kortsluiting en hogere temperaturen dan normaal. Daarnaast waren de uiteinden van de negatieve elektroden verkeerd geplaatst in de batterij. In de onderstaande infographic van Samsung is goed het verschil te zien tussen een foutieve en een juiste batterij.

Samsung Galaxy Note 7 onderzoek

De zogenaamd veilige Galaxy Note 7 had op zijn beurt weer andere batterij problemen. Op de positieve elektrode werden bramen gevonden, dat zijn uitsteeksels op een normaal gesproken vlak materiaal. Hierdoor kon de positieve elektrode door de isolatie tape heen prikken. Bij sommige batterijen in de veilige Note 7 bevatten de batterijen helemaal geen isolatiemateriaal.

Galaxy Note 7 onderzoek

Nu dat Samsung het onderzoek heeft afgerond is er besloten om een speciaal team op te richten die de kwaliteit van de batterijen zal waarborgen. De batterijen worden voortaan getest op acht belangrijke punten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel