Samsung Galaxy S Light Luxury (ofwel; Galaxy S8 Lite) officieel aangekondigd

Samsung heeft een “Huawei-tje” gedaan en een ouder toestel in een nieuw jasje gestoken. Het gaat om de Samsung Galaxy S Light Luxury, die eerder al de naam Galaxy S8 Lite meekreeg. De uitstraling komt overeen met die van de Galaxy S8-serie.

Galaxy S Light Luxury

De Koreanen hebben het doek gehaald van de nieuwe Samsung Galaxy S Light Luxury. De smartphone heeft veel weg van de Galaxy S8, en dus verscheen het toestel in de geruchtenmolen al onder de naam Galaxy S8 Lite. Het toestel is als eerst aangekondigd voor China, en het is zeer de vraag of de smartphone ook in Europa uitgebracht gaat worden; we vermoeden van niet. Huawei deed eerder hetzelfde; een nieuw toestel uitbrengen met een oude naam; de Huawei P8 Lite (2017).

Samsung Galaxy S Light Luxury

Er is een 5,8 inch display met Full-HD+ resolutie en een beeldverhouding van 18,5:9. Daarbij is er een 16 megapixel camera aan de achterkant met een 8 megapixel front-camera. De smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 660 processor, dezelfde als in de Nokia 7 Plus. Dit wordt aangevuld met 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte (uitbreidbaar).

De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en er is ook weer een aparte Bixby-knop te vinden aan de zijkant. De Samsung Galaxy S Light Luxury heeft een IP68-certificering waardoor het stof- en waterbestendig is. Aan de achterkant is een vingerafdrukscanner te vinden.

Voor de Galaxy S Light Luxury kan gekozen worden uit de kleuren zwart en bourgondisch rood. Naar euro’s omgerekend komt het toestel uit op een prijs van circa 535 euro, zonder heffingen. Zoals gezegd verwachten we geen Europese release voor de smartphone.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel