Samsung Galaxy A3 (2017): update Android 8.0 Oreo in Nederland

In Nederland is Samsung begonnen met het updaten van de Galaxy A3 uit 2017. De smartphone wordt net als zijn iets grotere broer, de A5 2017, voorzien van de nieuwe versie van Android 8.0 Oreo. Samen met de eigen Experience 9.0 skin.

Android 8.0 Oreo voor de Galaxy A3 (2017)

Samsung heeft voor de Galaxy A3 (2017) de update naar Android 8.0 Oreo vrijgegeven. In de afgelopen dagen kwam de update voor het toestel al beschikbaar in verschillende landen, en nu dus ook in Nederland. De smartphone krijgt samen met de update naar Oreo ook de nieuwe versie van Samsung Experience 9.0 en beveiligingsupdate april 2018, zo melden gebruikers aan DroidApp.

Samsung Galaxy A3 2017

De update naar Android 8.0 Oreo brengt diverse verbeteringen. Denk aan de picture-in-picture modus waarmee je bijvoorbeeld Google Maps als drijvend venster over een openstaande app kunt ‘leggen’. Daarbij is er de verbeterde automatisch aanvullen functie voor inloggegevens, notificatiekanalen en nog meer. Daarbij brengt Experience 9.0 ook nieuwe features, die hebben we voor je verzameld in dit artikel.

Als eerst zal de update beschikbaar worden gesteld aan unbranded toestellen. Degenen met een branding zullen nog iets langer moeten wachten totdat de Oreo-update aangeboden wordt. Dit zal vermoedelijk binnen korte tijd gebeuren, maar een datum is nog niet bekend. Wanneer de update beschikbaar is voor jouw toestel krijg je hiervan een melding op je Galaxy A3 (2017). Je kunt ook handmatig controleren op updates. Ga hiervoor naar Instellingen > systeem/over het toestel > software-update > handmatig bijwerken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel