Samsung Galaxy A3 (2016) krijgt update naar Android 7.0 Nougat in Nederland

Samsung begon een maand geleden met het uitrollen van Android 7.0 Nougat voor de Samsung Galaxy A5 uit 2016. De bezitters van de Galaxy A3 (2016) moesten nog even afwachten wanneer de update zou verschijnen. Dat is nu het geval want vanaf vandaag wordt de update in Nederland uitgerold.

Galaxy A3 (2016): Android 7.0 Nougat

Gebruikers van de Samsung Galaxy A3 (2016) kunnen in ons land een nieuwe software-update binnenhalen voor hun toestel. Samsung is namelijk begonnen met het verspreiden van Android 7.0 Nougat voor het toestel dat op de markt verscheen met Android 5.1 Lollipop. In juli kreeg de Galaxy A5 (2016) al deze update uitgerold.

Samsung voorziet het toestel direct ook van een nieuwe security-patch; namelijk de beveiligingsupdate juli 2017 waarin meer dan 130 lekken werden gedicht. Daarbij heeft Samsung aan de beveiligingsupdate nog extra fixes toegevoegd, specifiek voor Samsung-apparaten. De Android 7.0 Nougat update brengt vernieuwde notificaties, ondersteuning voor split-screen, verbeteringen in het batterijverbruik, een vernieuwde interface en integratie van de cloud-dienst Samsung Cloud.

Samsung Galaxy A3 2016 Android 7.0 Nougat

De update is zoals gezegd vanaf nu beschikbaar in Nederland. Je krijgt vanzelf een melding op je toestel als de update klaarstaat. Je kunt ook handmatig controleren. Ga hiervoor naar instellingen > over het toestel > software-update > handmatig bijwerken. We raden je aan de update te downloaden via een WiFi-verbinding. De update met versienummer A310FXXU3CQG3 is namelijk zo’n 980 MB groot.

Het is nog niet duidelijk wanneer Samsung de Nougat-update ook uitbrengt voor de Samsung Galaxy A3 (2017).

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel