Samsung Galaxy S10-serie: uitrol van Android 10 gestart in Europa

Samsung is begonnen met het updaten van de Samsung Galaxy S10-serie. De fabrikant voorziet de Galaxy S10, S10e en S10+ van de belangrijke update naar Android 10, samen met One UI 2.0.

Galaxy S10 met Android 10

Van de week schreven verschillende sites dat Samsung pas in januari de S10 van de update naar Android 10 zouden voorzien. Wij hebben hier bewust niet over geschreven, omdat dit voor ons gevoel niet voor de hand lag. Samsung was immers al erg ver met de beta-versies van Android 10 voor de Galaxy S10-serie. En gelukkig voor de S10-bezitter, dat gevoel lijkt te kloppen, want Samsung is begonnen met het uitrollen van de Android 10 update.

Samsung One UI 2.0

Je hoeft nu niet direct naar een WiFi-netwerk te rennen, want hij is nog niet direct voor iedereen beschikbaar. Android 10 met de nieuwe One UI 2.0 skin wordt als eerst uitgerold naar de beta-testers in Duitsland. Zij krijgen de update vanaf nu aangeboden, samen met de beveiligingsupdate van december. Deze security-patch wordt volgende week officieel vrijgegeven.

Samsung One UI 2.0

De Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e krijgen  met deze update een reeks nieuwe functies meegeleverd. Denk aan de permissies met bijvoorbeeld toegang tot je locatie, nieuwe gestures (veegbewegingen) en natuurlijk het systeem-brede donkere thema. Tevens kent One UI 2.0 een hoop verbeteringen, waarvan we eerder uitgebreid screenshots hebben gepubliceerd.

Het zal naar verwachting niet gek lang meer duren totdat de update naar Android 10 voor de Nederlandse bezitters van de Galaxy S10-serie beschikbaar komt. Wanneer dit het geval is, houden we je natuurlijk hiervan op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 419,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 574,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel