Samsung geeft 4 jaar oude Galaxy S6 nog beveiligingsupdate januari

Opvallend goed nieuws uit de keuken van Samsung. Er is begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor de vier jaar oude Samsung Galaxy S6 en S6 Edge. Het gaat om een vrij recente security-patch voor de smartphones.

Galaxy S6 krijgt nieuwe patch

Samsung rolt voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge een nieuwe software-update uit. In verschillende landen staat voor de vier jaar oude smartphones een update klaar met beveiligingsupdate januari 2019. Deze update werd begin vorige maand door Google uitgebracht. De update zal naar verwachting binnenkort ook in Nederland uitgerold worden.

Samsung Galaxy S6 voorkant

Het is erg opvallend dat Samsung de vier jaar oude toestellen nog bijwerkt met zo’n actuele update. Eerder werden de toestellen nog voorzien van de patch van oktober 2018. Het gebeurt maar zeer zelden (of beter gezegd, nooit) dat fabrikanten hun toestellen zolang van updates voorzien.

Onlangs werd bekend dat de updategarantie van de Galaxy A5 uit 2016 werd verlengd. Het toestel zal ieder kwartaal nog een beveiligingsupdate krijgen. We zijn heel benieuwd of Samsung hiermee definitief het updatebeleid onder handen neemt. Het is iets wat alle fabrikanten zouden moeten doen, naar onze mening.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel