Samsung Galaxy S7-serie krijgt mogelijk nog update Android 9 Pie

Opmerkelijk nieuws over de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Er zijn nieuwe aanwijzingen gevonden waaruit blijkt, dat er een mogelijkheid is dat de twee smartphones een belangrijke update krijgen. Het is de update naar Android 9 Pie.

Android Pie voor Galaxy S7?

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn nu zo’n drie jaar oud. Onlangs koos Samsung ervoor om het toestel nog steeds bij te werken met beveiligingsupdates, en wel ieder kwartaal. Dat is al erg netjes voor een toestel uit 2016, maar er is nog meer goed nieuws opgedoken.

Bij de WiFi Alliance, een instantie die certificaten afgeeft voor apparaten met WiFi, is de Samsung Galaxy S7 ingediend. Nu is dat niet heel bijzonder, maar wel het feit dat het toestel voorzien is van Android-versie 9.0. Dit betreft dus Android Pie.

Galaxy S7 Android Pie WiFi

Eerder heeft Samsung nog niks gezegd over Pie voor de Galaxy S7-serie. Het kan zijn dat Samsung een nieuwe weg in is geslagen met het updatebeleid en gebruikers wil verrassen. Op dit moment zijn de buildnummers nog niet bijgewerkt voor Android Pie. Voor eerdere toestellen werden geen drie OS-updates uitgebracht, de S7-serie zou daarmee de eerste zijn.

De kans is aanwezig dat Samsung eerst wil onderzoeken/testen of Android Pie goed draait op de Galaxy S7. Een fabrikant kan namelijk er altijd voor kiezen om de update niet vrij te geven als dit de gebruikerservaring beïnvloedt. Toch is er zeker een kans dat Android Pie voor de S7-serie uitgerold wordt. Zodra hierover meer bekend is, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel