‘Samsung Galaxy S8 krijgt geen 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting’

We zien het de laatste tijd vaker bij smartphones; geen 3,5 millimeter ingang voor je koptelefoon. Volgens de laatste berichten zal Samsung ook de Samsung Galaxy S8 niet voorzien van een mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten via deze ingang. Eerder deden Lenovo-Motorola en Apple dit al.

Samsung Galaxy S8 zonder 3,5 mm aansluiting

Er is nieuwe informatie naar buiten gekomen over de Samsung Galaxy S8. Volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen komt de Galaxy S8 er zonder aansluiting voor een headset. Het gaat hierbij om de 3,5 millimeter ingang die we tot voor kort op alle smartphones zagen. Bronnen melden aan de collega’s van Sammobile dat het beluisteren van muziek voortaan via de aansluiting van de oplader moet, via USB Type-C.

Dit heeft als groot nadeel dat je niet tegelijkertijd naar muziek kunt luisteren en je toestel aan de kabel kunt opladen. Apple kreeg veel kritiek over zich heen nadat het eerder deze strategie toepaste bij de iPhone 7. Ook de Moto Z heeft geen 3,5 millimeter aansluiting voor de headset.

Samsung Galaxy S7 Edge
De 3,5 mm aansluiting bij de Samsung Galaxy S7 Edge

Harman stereo-speakers

Het weglaten van deze aansluiting brengt andere mogelijkheden naar de toestellen. Fabrikanten kunnen ruimte besparen hierdoor en eventueel een grotere accu plaatsen in het toestel. Ook kan de Samsung Galaxy S8 volgens bronnen dunner worden. Een andere mogelijkheid is dat Samsung de ruimte gebruikt voor stereo-speakers. Volgens de laatste informatie zou Samsung de Galaxy S8 van stereo-speakers willen voorzien, die samen met Harman wordt ontwikkeld.

De verwachting is dat Samsung tijdens het Mobile World Congress van 2017 het toestel aan zal kondigen. Dit gebeurt dan in februari. Zodra er meer bekend is over de Samsung Galaxy S8, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel