‘Samsung Galaxy S8 krijgt S Pen stylus; meer functies voor vlaggenschip’

In het nieuwe jaar komt Samsung met de Samsung Galaxy S8. De laatste tijd komt er steeds meer informatie naar buiten over het nieuwe toestel. Nu is bekend dat de Galaxy S8 naar verwachting een opvallende accessoire zal krijgen; de S Pen. Deze kennen we uit de Galaxy Note-serie.

Galaxy S8 S Pen

Samsung hoopt het debacle met de Galaxy Note 7 met een nieuw, uitgebreid toestel te vergeten. De Samsung Galaxy S8 moet hiervoor zorgen en dus zet Samsung alles op alles om het product te laten slagen. De verwachting is nu dat de Galaxy S8 een nieuwe accessoire meekrijgt; een stylus. Bij Samsung wordt dit pennetje ook wel de S Pen genoemd.

De S Pen kennen we uit de Galaxy Note-serie, waar deze geïntegreerd was in de behuizing van de smartphone. Daar komt met de S8 nu verandering in, en komt de stylus ook naar de Samsung Galaxy S8. Het is niet duidelijk of deze ook in het toestel bevestigd kan worden, maar die kans lijkt ons niet heel groot.

Samsung Galaxy S8 S Pen

Extra functies

Samsung heeft extra functies toegevoegd aan de S Pen. Zo kan je een voorvertoning openen van een app, door de pen op het icoontje te houden. Ook kan je snel een notitie maken, een gedeelte selecteren op het scherm en hiervan een gifje maken en komen er nog meer functies.

Galaxy Note 7

De S Pen kreeg nieuwe functies bij introductie van de Samsung Galaxy Note 7. Echter is dit product na korte tijd volledig teruggetrokken vanwege grote problemen met het toestel. Een aantal functies en mogelijkheden van de Note 7 zouden daarom bij de Galaxy S8 terugkomen.

Release

Het is nog niet officieel bekend wanneer Samsung de Galaxy S8 zal presenteren. De laatste informatie is dat de Koreaanse fabrikant dit doet tijdens een eigen event in april 2017.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel