Ontwikkeling Samsung Galaxy S8 uitgesteld; Note 8 staat wel op de planning

Samsung kwam de laatste tijd negatief in het nieuws met de Galaxy Note7 die uit het niets kon ontploffen. Even leek hiermee het einde nabij te zijn voor de Note-serie. Toch lijkt Samsung gewoon met een Galaxy Note 8 te komen. Echter zal de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S8 voor korte tijd uitgesteld worden in verband met het onderzoek naar de Note 7.

Samsung Galaxy Note 8 / S8

De opvolger van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge wordt naar verwachting de Samsung Galaxy S8. Het toestel moet weer een echt vlaggenschip worden en de ellende met de Galaxy Note7 doen vergeten. Omdat de oorzaak van de problemen met de Note7 nog steeds niet gevonden is, doet Samsung er alles aan om de oorzaak te vinden. Het probleem zit namelijk niet enkel in de accu, zo bleek eerder. De verkoop en productie van de Note7 werd voorgoed gestopt, eerder deze maand.

Vertraging voor Galaxy S8

Omdat Samsung niet het risico wil lopen dat ook de Galaxy S8 dergelijke problemen kan krijgen, heeft het de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S8 uitgesteld. Anonieme bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Samsung de productie en ontwikkeling voor een periode van twee weken heeft uitgesteld. Wel zou de aankondiging van de Samsung Galaxy S8 nog steeds op 26 februari, voorafgaand aan het Mobile World Congress gepland staan.

Galaxy Note 8

Hoewel de problemen met de Galaxy Note 7 mogelijk het einde zou betekenen van de Note-serie, lijkt er toch licht aan het eind van de tunnel te zijn. Samsung zou volgens persbureau Reuters gewoon met een Galaxy Note 8 komen.

Consumenten in Zuid-Korea, die voor een S7 zijn gegaan als vervanger voor de teruggeroepen Note 7, zouden zich aan kunnen melden voor een upgrade-programma. Hierbij kunnen zij volgend jaar hun S7 of S7 Edge tegen een bijbetaling omruilen voor een Note 8 of Galaxy S8, zo meldt het programma. Mogelijk komt de nieuwe Galaxy Note pas in het najaar van 2017.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel