Samsung Galaxy S8 Edge: optische vingerafdrukherkenning en nieuwe informatie

Samsung zal naar verwachting in februari met de Galaxy S8 komen. Waarschijnlijk komt het toestel enkel als Edge-versie. Een bron die het met regelmaat bij het juiste eind heeft, zegt over informatie te beschikken over de nieuwe Galaxy S8 Edge. Ook zijn er berichten opgedoken over optische vingerafdrukherkenning. Wat kunnen we verwachten bij het nieuwe toestel van de Koreaanse fabrikant?

Samsung Galaxy S8 Edge

Samsung is bezig met een opvolger van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge; de Samsung Galaxy S8. Van de week verscheen er al meer informatie over de nieuwe smartphone van Samsung, maar nu wordt het nog wat duidelijker. Een ‘leaker’ genaamd KJuma heeft op het Chinese netwerk Weibo een screenshot geplaatst met daarop de mogelijke gegevens van de Galaxy S8 Edge. Op de foto zien we ook de gisteren aangekondigde Xiaomi Mi Note 2 ter vergelijking.

RAM

Volgens de bron zou het toestel uitgebracht worden met een 5,5 inch Super AMOLED display met een Quad-HD (4K) resolutie van 3480 x 2160 pixels. Deze zorgt voor een enorme pixeldichtheid van maar liefst 806 ppi. Samsung zou de Galaxy S8 Edge verder voorzien van 6GB RAM en mogelijk zelfs 8GB, iets wat vrij onwaarschijnlijk lijkt.

Samsung Galaxy S8 Edge Weibo specs

Processor en optische vingerafdrukherkenning

Net als andere Samsung-toestellen komen er twee varianten op de markt. De ene (en tevens Europese) variant van de Galaxy S8 Edge zal uitgerust zijn met een Exynos 8895 processor, de andere variant een Snapdragon 830.

Een optische vingerafdrukscanner wordt ook genoemd als nieuwe functie op de Galaxy S8. Dankzij optische vingerafdrukherkenning kan je bijvoorbeeld gewoon je vinger op het display leggen. Het zou dan in de plaats komen van een aparte vingerafdrukscanner, die bijvoorbeeld geïntegreerd is in de home-button.

Maar wanneer?

Als datum voor aankondiging wordt wederom 26 februari 2017 genoemd. Volgens de bron zou het toestel in maart in de winkels moeten liggen.

Wel werd van de week bekend dat Samsung de ontwikkeling van de Galaxy S8 verschoven zou hebben. Dit omdat de oorzaak van de problemen met de exploderende Galaxy Note7 nog altijd niet zou zijn gevonden. In hoeverre dit later alsnog invloed heeft op de S8, is niet bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 401,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel