Samsung introduceert eerste 8GB LPDDR4 geheugen voor mobiele industrie

De hardware-tak van Samsung heeft de eerste 10nm-geheugenchip van 8GB van de band laten rollen. De nieuwe LPDDR4 geheugenchip is bedoeld om de groeiende vraag naar meer geheugen in mobiele apparaten te beantwoorden.

8 Gigabyte aan geheugen

Samsung is de eerste fabrikant die een 10 nanometer geheugenchip voor smartphones weet te produceren. De nieuwe chip heeft een doorvoersnelheid van 4266 megabits per seconden, wat twee keer zo snel is als 2133 Mbps DDR4-werkgeheugen in desktop computers.

De geheugenchip moet er voor zorgen dat het afspelen van 4K UHD materiaal nog vloeiender verloopt. Qua afmetingen is de chip 15 mm lang en breed, en heeft deze een dikte van slechts 1 millimeter. Deze afmetingen zijn ruim voldoende voor zelfs de dunste smartphones.

“We will continue to provide advanced memory solutions offering the highest values and leading-edge benefits to meet the escalating needs of devices having dual camera, 4K UHD and VR features.” – Joo Sun Choi, executive vice president of Memory Sales and Marketing at Samsung Electronics.

Volgens Samsung is de productie van de LPDDR4 geheugenchip een belangrijke zet om  een nieuwe generatie van vlaggenschip toestellen mogelijk te maken. Vermoedelijk zullen we volgend jaar de eerste devices met deze geheugenchip op de markt verschijnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel