Samsung Galaxy S8: update naar Android 10 is stap dichterbij

Verschillende Samsung-apparaten zullen bijgewerkt worden met de update naar Android 10. Bij de Galaxy S8 is het onzeker, maar het is nu wel een stap dichterbij.

Galaxy S8: update naar Android 10

Samsung heeft voor een aantal smartphones het beta-programma draaien waarbij Android 10, samen met de nieuwe versie van One UI wordt getest. De update wordt binnenkort verwacht voor de Note 10, S10 en verschillende andere smartphones. Toch heeft Samsung zelf niet officieel gedeeld welke toestellen de update naar Android 10 zullen krijgen.

Wel verscheen er een gerucht waarbij er gesteld werd dat 49 toestellen de update zullen krijgen. In dat overzicht leek het erop dat de Galaxy S8 en S8+ de update niet zouden hoeven verwachten, maar dat ligt misschien nu toch anders. Samsung Duitsland heeft in een mail aan een ‘verontruste’ gebruiker laten weten dat hij zich geen zorgen hoeft te maken en dat de Samsung Galaxy S8/S8+ de update naar Android 10 zal krijgen.

Galaxy S8 Android 10

Hoewel Samsung in deze mail stelt dat de S8-serie de update kan verwachten, moeten we het nog wel wat met een korreltje zout nemen. Samsung rolt doorgaans twee Android-upgrades uit naar haar vlaggenschepen, en dat waren tot nu toe de Oreo en Pie update; de S8 verscheen met Nougat. Mocht het wel zo zijn, dan kan dat heel goed nieuws zijn. Zodra er meer bekend is, zullen we je uiteraard op de hoogte houden.

We hebben Samsung Nederland om een reactie gevraagd omtrent dit bericht, zodra we een reactie hebben, zullen we dit artikel bijwerken.

Update 18:22 uur: Samsung Nederland laat aan DroidApp weten dat deze updateplannen nog niet bekend zijn. Wanneer hier meer over bekend is, houden we je natuurlijk op de hoogte!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel