Samsung Galaxy S9+ kost 380 dollar om te maken: fractie duurder dan Note 8

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn de nieuwe high-end smartphones van de Koreaanse fabrikant. Over de toestellen is al veel gemeld en geschreven, maar nu komen we een ander interessant nieuwtje tegen. Het fabriceren van het toestel kost slechts 379 dollar.

Galaxy S9+ fabricagekosten

Natuurlijk wordt er door bedrijven winst gemaakt op het verkopen van producten. Bij de ene fabrikant/producent is dit meer dan bij de ander. TechInsights heeft onderzoek gedaan naar de fabricagekosten van de nieuwe Samsung Galaxy S9+, het meest uitgebreide toestel uit de S9-serie. De productie van het toestel is geanalyseerd en komt uit op een bedrag van 379 dollar, dit is tien dollar meer dan de productiekosten van de Galaxy Note 8.

Galaxy S9 fabricagekosten

Het grootste deel van de kosten heeft te maken met het beeldscherm; 72,50 dollar, zo blijkt uit de grafiek hierboven. Bij de Galaxy S8+ bedroegen de productiekosten 343 dollar. Er is een stijging te zien van 16 dollar voor bijvoorbeeld de camera. De S9+ is voorzien van een dual-camera. Voor de Exynos 9810 processor van de S9+ is een bedrag van 68 dollar berekend.

Samsung maakt flinke winst met de Galaxy S9 en S9+. De S9+ ligt in Nederland in de winkels voor een adviesprijs van 949 euro. De fabricagekosten liggen op omgerekend 308 euro. Echter zijn hier de bedragen voor de verzending en dergelijke niet in meegenomen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel