Samsung ziet daling in omzet; Galaxy S9 verkoop valt tegen, Huawei stijgt

Samsung heeft met de Galaxy S9 en Galaxy S9+ een interessante high-end smartphone uitgebracht dit jaar. Toch levert het toestel het bedrijf niet zoveel op als gehoopt. Dit blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van Samsung. Bij Huawei stijgen de cijfers.

Cijfers van Samsung over Q2 2018

Over het tweede kwartaal van 2018 heeft Samsung een lagere omzet behaald met de mobiele tak van het bedrijf. Zowel in vergelijking met vorig jaar als het vorige kwartaal is er volgens Samsung een daling te zien in de omzet. De divisie behaalde een omzet van omgerekend zo’n 22,67 biljoen won (ongeveer 17,3 miljard euro). De totale omzet van Samsung over Q2 2018 was ruim 58 biljoen won. Dit samen is een daling van 22 procent.

Samsung geeft aan dat de daling komt door een trage verkoop van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Daarbij heeft het bedrijf oudere modellen uitgefaseerd en waren er hoge kosten voor de marketing. Hoeveel smartphones de Koreaanse fabrikant in het afgelopen kwartaal heeft verkocht, wordt niet gedeeld. Samsung komt binnenkort met de Galaxy Note 9.

Huawei P20 Pro beeldscherm

Huawei

Goed nieuws komt van de Chinese fabrikant Huawei. Naar eigen zeggen zouden de opbrengsten met 15 procent gestegen zijn. Dit komt neer op 325,7 miljard CNY, wat omgerekend een kleine 41 miljard euro is. Hoeveel smartphones er in het kwartaal zijn verkocht, is niet bekend. Volgens analisten ligt dit aantal op 28,5 miljoen eenheden. Huawei wil zich verder focussen op 5G, de opvolger van 4G.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel