Samsung: ‘opvolger van Galaxy S9 gaat geen S10 heten, maar krijgt andere naam’

Samsung heeft zondag de nieuwe Galaxy S9 aangekondigd en nu al zijn er de eerste berichten over de opvolger. De Koreaanse fabrikant heeft zich losgelaten over de naamvoering van de nieuwe Galaxy smartphone die de Galaxy S9 zal gaan opvolgen volgend jaar.

Naamvoering na Galaxy S9

We hoeven geen Samsung Galaxy S10 te verwachten. Tot die conclusie kunnen we komen na een Q&A met Samsung Mobile-directeur DJ Koh, tijdens het Mobile World Congress. Volgens de bron, de Koreaanse krant The Investor, zou Samsung wel aan de (inmiddels erg sterke modelnaam) Galaxy vast willen houden. Echter wordt er over nagedacht of de toevoeging ‘S’ of de nummering behouden moet blijven.

Samsung Galaxy S9 Coral Blue

DJ Koh van Samsung gaf verder aan dat het bedrijf de verwachting heeft dat de Samsung Galaxy S9 nog beter zal verkopen dan de S8. Zondag werd het toestel aangekondigd. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van veel marketingcampagnes en spreekt het over de tijdelijke hoge inruilactie. In de tweede helft van 2018 zal ook een Ai-speaker uitgebracht worden waarmee bijvoorbeeld ‘gepraat’ kan worden met de televisie en koelkast.

Tot slot spreekt Samsung over de opvouwbare smartphone. Het doel was eerder nog om als eerste in de markt of als eerste ter wereld een dergelijke smartphone uit te brengen, maar inmiddels werkt dat niet meer zo. Volgens Koh is de strategie nu dat nieuwe producten uitgebracht worden als ze het waard zijn.

Leestip: Wat zijn de verschillen tussen de Samsung Galaxy S9/S9+ en Galaxy S8/S8+?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel