Samsung patenteert smartphone met inkeping en met full-screen voorkant

Samsung is mogelijk bezig met een smartphone die voorzien is van een notch, ofwel een inkeping aan de bovenkant van het scherm. Daarnaast bekijkt de Koreaanse fabrikant ook de mogelijkheid tot het uitbrengen van een smartphone met een volledig schermgevulde voorkant.

Samsung met nieuwe toestellen

De notch is ‘hot’, althans, bij verschillende fabrikanten. Hoewel nog steeds veel mensen er niets van moeten hebben, lijkt nu ook Samsung te kijken naar een smartphone met een notch. Dit is een inkeping aan de bovenzijde van het scherm met ruimte voor bijvoorbeeld een front-camera. Een patent laat zien dat Samsung mogelijk hieraan werkt.

Daarnaast valt nog een ander patent op van Samsung. Hierbij zien we een toestel met een volledige scherm-gevulde voorzijde, zonder notch. De hele voorkant van het toestel bestaat dus uit scherm. In beide gevallen ligt het voor de hand dat de vingerafdrukscanner geïntegreerd is in het scherm. Bij die laatste is het de vraag of er een front-camera aanwezig is en waar de luidspreker geplaatst wordt.

Dat het patent nu is opgedoken betekent nog lang niet dat de smartphones er definitief ook gaan komen. We houden je uiteraard op de hoogte!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel