Samsung presenteert krachtige Exynos 9820 processor: voor Galaxy S10

Samsung heeft haar nieuwe chipset aangekondigd met een reeks verbeteringen en meer mogelijkheden. De nieuwe Exynos 9820 processor is een krachtige chip die we naar alle waarschijnlijkheid terug gaan zien in de nieuwe Samsung Galaxy S10.

Exynos 9820

De nieuwe Samsung Exynos 9820 processor is de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde Exynos 9810. In vergelijking met zijn voorganger moeten de multi-core prestaties met 15 procent toenemen, en die van de single-core met 20 procent. Het energieverbruik van de Exynos 9820 moet ook lager liggen en Samsung belooft dat de processor 40 procent efficiënter met de energie om moet gaan.

Exynos 9820

Uiteraard zet ook Samsung vol in op AI, Artificial Intelligence. Er is een Neural Processing Unit (NPU) toegevoegd, waarmee acties voor kunstmatige intelligentie op het toestel verwerkt kunnen worden. Dit moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat er razendsnel een scène toegepast kan worden voor de beeldherkenning, in de camera. Deze feature is te vergelijken met die van Huawei, die deze zaken al langer toepast. De Huawei Mate 20 Pro kan ook razendsnel beelden herkennen en de instellingen hier op aanpassen.

De nieuwe Exynos 9820 octa-core is gefabriceerd op 8nm en biedt ondersteuning voor 4K filmen met 150fps. Tevens kan de chipset het filmen in 8K met 30fps aan, al is het onduidelijk of de smartphone die deze chipset krijgt, ook daadwerkelijk deze opties in de camera-app krijgt. Mogelijk is de Galaxy S10 de eerste smartphone die deze chipset krijgt. Zodra er meer bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel