Huawei kondigt razendsnelle Kirin 950 octa-core processor aan

Huawei heeft vandaag de Kirin 950 octa-core processor onthuld. Deze nieuwe processor moet op alle fronten beter zijn dan de processors die nu in telefoons en mobiele apparaten zijn te vinden. Huawei zal vermoedelijk eind deze maand al de eerste smartphone aankondigen met het nieuwe type octa-core processor.

Kirin 950

Huawei heeft haar nieuwe octa-core processor aangekondigd; de Kirin 950. Dit type processor moet een volwaardige concurrent zijn voor de huidige chips van Qualcomm (Snapdragon) en Samsung (Exynos). Als Huawei inderdaad de beloften van de Kirin 950 weet waar te maken, kan dit Huawei helpen naar een nog beter resultaat in de internationale markt. Huawei liet over het afgelopen kwartaal al een flinke stijging zien.

Huawei Kirin 950

De Kirin 950 is zoals gezegd een 64-bit octa-core processor met vier kernen (Cortex-A72) van 2.3 GHz en vier kernen (Cortex-A53 van 1.8 GHz. Deze afstemming moet er voor zorgen dat de processor op alle fronten energiezuiniger moet zijn. Daarnaast is deze chipset gebaseerd op het 16-nanometer productieproces, waardoor er meer rekenkracht op een kleiner oppervlak behaald kan worden.

Huawei heeft de Kirin 950 processor voorzien van ondersteuning voor LTE categorie 6 en dankzij de i5 Sensing co-processor, moeten de sensoren minder energie verbruiken. De ondersteuning voor sensoren bestaat uit onder andere de gyroscoop, accelerometer en een barometer. Huawei zal naar verwachting de Kirin 950 processor integreren in de nieuwe Huawei Mate 8, dit toestel zal eind november aangekondigd gaan worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel