Samsung presenteert nieuwe mid-end; Galaxy A60 en A40s

In de afgelopen tijd heeft Samsung een hoop nieuwe Galaxy A-smartphones gepresenteerd. Er misten echter nog wat cijfertjes en modellen. Nu zijn de Galaxy A60 en Galaxy A40s gepresenteerd.

Samsung breidt A-serie uit

Samsung heeft de Galaxy A60 en A40s aangekondigd. Deze twee mid-end smartphones worden in het mid-end segment geplaatst. Eerder presenteerde het merk al verschillende andere modellen; waaronder de A80 met slider-camera, de Galaxy A70 en liggen de Galaxy A40 en Galaxy A50 inmiddels in de Nederlandse winkels. Ook de A20e en A10 komen naar ons land.

Samsung Galaxy A40s

Galaxy A40s

De A40s is nieuw en is vandaag aangekondigd. Deze smartphone heeft een 6,4 inch beeldscherm met een druppel-notch. Aan de achterkant van de Galaxy A40s is een triple-camera geplaatst met 13MP sensor, 5 megapixel sensor met wide-angle en een 5MP ToF-lens voor het vastleggen van diepte. We vinden aan de achterzijde ook de vingerafdrukscanner.

Samsung voorziet de Galaxy A40s van een Exynos 7904 octa-core processor, samen met 6GB RAM en 64GB opslagruimte. De accu heeft een flinke capaciteit van 5000 mAh. Wat gemist moet worden op de smartphone is NFC. De prijs ligt op omgerekend zo’n 200 euro.

Samsung Galaxy A60

Galaxy A60

Aan boord van de Samsung Galaxy A60 is een 6,3 inch display, zonder notch, maar met punch-hole. Dit is een opening in het scherm voor de 32 megapixel front-camera. Anders dan bij de Galaxy S10e bevindt het gat zich niet rechts, maar links. Verder heeft de smartphone een Snapdragon 675 octa-core processor met 6GB RAM en 128GB aan geheugen. Er is een 4500 mAh accu aanwezig.

Voor het maken van foto’s is de smartphone uitgerust met een triple-camera. Deze heeft een 32MP, 8MP wide-angle en 5MP (diepte) sensor. Net zoals de Galaxy A40s zal ook de A60 geleverd worden met Android 9 Pie met de One UI skin van Samsung. De prijs begint bij omgerekend pakweg 265 euro.

Verkrijgbaarheid

Samsung brengt de Galaxy A40s en Galaxy A60 als eerst uit in China en India. Dit zal volgende maand gebeuren. Zover bekend komen de smartphones, in ieder geval voorlopig, niet naar Europa. In de komende maanden zal Samsung de focus eerst op de andere modellen leggen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 356,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel