‘Samsung stopt met verkoop budget-toestellen’

Samsung gaat in Nederland stoppen met het verkopen van budget-toestellen. Zogenoemde low-end smartphones en candybars zullen binnenkort niet meer in de winkels te vinden zijn. Niet alleen in Nederland zal de verkoop gestopt worden, ook in andere omliggende landen zou Samsung deze knoop doorgehakt hebben.

Budget-smartphones

Budget-smartphones zullen door Samsung binnenkort niet meer geleverd gaan worden. Verschillende bronnen melden aan de collega’s van Androidworld dat het bedrijf zich meer wil gaan richten op het mid-end en high-end segment. Toestellen die in de prijsklasse onder de 150 euro zitten, zullen uitgefaseerd worden. De voorraad van deze toestellen zal wel eerst opgemaakt worden.

Samsung Galaxy A3

Om grijze import te voorkomen is de verwachting dat in omringende landen ook de stekker uit de verkoop van budget-smartphones getrokken zal gaan worden. De gedachte achter het idee om de verkoop van budget-smartphones te stoppen, is dat Samsung haar imago verder wil verbeteren. De focus wordt hiermee verlegd. Vermoedelijk zou Samsung ook de druk van andere fabrikanten voelen die hun toestellen in hetzelfde prijssegment als de budget-smartphones van Samsung plaatsen. Denk aan Honor, Huawei, LG, Motorola en diverse andere fabrikanten.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel