Samsung gaat verpakkingen en opladers duurzamer maken

Samsung laat weten zich te gaan richten op het gebruik van duurzame materialen voor hun verpakkingen. Ook worden er milieuvriendelijkere beslissingen genomen voor bijvoorbeeld accessoires en opladers.

Samsung kiest voor duurzaam

Samsung zal dit jaar stappen zetten om duurzamer te worden. Vanaf de eerste helft van 2019 wordt gestart met het gebruiken van duurzame, milieuvriendelijke materialen zoals bio-based kunststof en papier. Dit moet het plastic verpakkingsmateriaal gaan vervangen, zo meldt Samsung.

De houders die we kennen uit het verkooppakket, waarin een smartphone zit, gaan door de pulp, zo belooft Samsung. Ook worden accessoires voortaan geleverd in een materiaal dat duurzamer is. Tevens worden niet langer meer beschermfolies gebruikt, om zo het gebruik van plastic terug te dringen.

Samsung Galaxy Note 8 verkooppakket

Oplader worden ook niet langer meer voorzien van een glanzende behuizing, maar worden gewoon mat. Om verpakkingsmaterialen te vervangen en innovatieve verpakkingsvoorstellen te realiseren, heeft Samsung een apart team aangesteld. Dit team zal zich richten op ontwerp, ontwikkeling, inkoop, marketing en kwaliteitscontrole.

We zullen binnenkort de Samsung-producten in een nieuw jasje gaan zien. Sony Ericsson bracht enkele jaren geleden haar GreenHeart-toestellen uit met milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Het toestel werd bijvoorbeeld niet in een plastic zakje gestopt, maar in een stoffen ‘netje’. Een voorbeeld hiervan was de Sony Ericsson Hazel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 408,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 587,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel